Usein kysyttyä magneettikuvauksesta


Miten magneettitutkimus tehdään?

Magneettikuvauksessa käytetään apuna vahvaa magneettikenttää ja radioaaltoja. Tutkimuksen aikana maataan paikoillaan avarassa ja valoisassa putkimaisessa kuvauslaitteessa. Asento pyritään saamaan mahdollisimman mukavaksi, koska tutkimuksen onnistumisen kannalta paikallaanolo on välttämätöntä. Tarvittaessa voidaan käyttää varjoainetta. Varjoaine parantaa kudosten erottumista toisistaan.

Mikä ero on magneettitutkimuksella ja röntgentutkimuksella?

Magneettitutkimuksessa ei käytetä haitallista ionisoivaa röntgensäteilyä. Kuvaustekniikka on aivan erilainen. Magneettikuvauksella saadaan erinomaisesti tietoa lihaksista, jänteistä ja verisuonista. Röntgentutkimus soveltuu hengityselimien(esim.keuhkot) kuvantamiseen paremmin.

Miten valmistaudun magneettitutkimukseen?

Ennen magneettitutkimusta saa yleensä syödä ja juoda normaalisti, poikkeuksena vatsan seudun tutkimukset. Lääkkeet saa ottaa normaalisti. Ennen tutkimushuoneeseen menoa tulee poistaa päältä kaikki vaatteet, jotka sisältävät metallia. Magneettiripset, korut ja lävistykset tulee poistaa ennen tutkimusta päältä. Varjoainetta varten ei tarvitse valmistautua millään tavalla.

Milloin magneettitutkimusta ei voi tehdä?

Magneettitutkimusta ei voi tehdä henkilöille, joilla on esimerkiksi sydämentahdistin, defibrillaattori tai infuusiopumppu. Myös sisäkorvaproteesi voi estää magneettitutkimuksen.Kipulaastaria ei tule laittaa ennen kuvauksen tulemista. Magneettia ei suositella raskaana ollessa ensimmäisen kolmanneksen aikana tehtävän.

Mitä magneetilla kuvataan?

Magneettikuvaus soveltuu selkärangan (kaula-, rinta- ja lanneranka), nivelten ja aivojen kuvantamiseen erinomaisesti. Pehmytosat, kuten lihakset ja jänteet näkyvät magneettitutkimuksessa. Myös verisuonia kuvataan magneettitutkimuksilla.

Miten kauan magneettitutkimus kestää?

Magneettitutkimus kestää tyypillisesti 15-30 minuuttia. Aika voi vaihdella riippuen kuvattavasta kohteesta.

Mitä, jos magneettikuvaus jännittää kovasti etukäteen?

Magneettitutkimusta ei tarvitse jännittää etukäteen. Magneettilaitteeseen voi tulla sovitusti tutustumaan ennen kuvausta. Magneettilaitteemme halkaisija on Euroopan laajin, joka vähentää ahtauden tunnetta. Kuvauslaite on valoisa ja valon kirkkautta voi säätää sopivaksi. Tutkimuksen aikana voi yleensä kuunnella haluamaansa musiikkia. Asiakkaalla on tutkimuksen ajan kädessä nappi, jota painamalla saa yhteyden hoitajaan ja heti apua. Ahtaanpaikankammoa on mahdollista hoitaa lääkityksellä kuvauksen onnistumiseksi.

 

Lue palveluistamme

Tutkimuksen jälkeen

Katso kuvia ja lausuntoja:
Potilaalle
Lääkärille

Kuvalevyn avausohje

Seppämagneetti Oy

  • Maanantai 8-19
  • Tiistai 8-19
  • Keskiviikko 8-19
  • Torstai 8-19
  • Perjantai 8-16
  • Lauantai Suljettu
  • Sunnuntai Suljettu

Ajanvaraus


Puhelin 014 5744 111

© 2021 Seppämagneetti Oy. All rights reserved. Kotisivut: Rotia PRKL Oy