Yleistä magneettikuvauksesta

Magneettikuvaus (MK/MRI) on erinomainen tutkimusmenetelmä sen kivuttomuuden, tarkkuuden ja turvallisuutensa vuoksi. Koska magneettikuvauksessa ei käytetä haitallista ionisoivaa säteilyä, siihen ei liity säteilyaltistusta, kuten röntgentutkimuksiin. Magneettikuvaus perustuu radioaaltojen ja magneettikentän hyödyntämiseen yhdessä ihmisessä olevan veden kanssa.

Mitä on magneettikuvaus?

Nykyaikaisessa magneettikuvauksessa voidaan tutkia monipuolisesti, luotettavasti ja turvallisesti kehon ja elimistön eri osia. Magneettikuvauksessa voidaan selvittää esimerkiksi nivelten, sisäelimien, selkärangan tai vaikkapa aivojen terveyteen ja toimintakykyyn liittyviä kysymyksiä.

Lue lisää

Magneettikuvaukseen valmistautuminen

Saapuessasi tutkimukseen, henkilökuntamme antaa sinulle täytettäväksi esitietolomakkeen. Voit myös halutessasi tulostaa ja täyttää esitietolomakkeen ennen tutkimukseen saapumista. Mikäli haluat täyttää esitietolomakkeen paikan päällä, niin muista tulla riittävän ajoissa, jotta kerkeät täyttää lomakkeen. Hoitaja käy kanssasi läpi esitietolomakkeen ja tutkimuksen kulun ennen magneettikuvausta.

Ennen varsinaista eturauhasen magneettikuvausta, poista kaikki korut ja lävistykset ennen tutkimusta. Muista myös yleiset korona- ja hygieniasuositukset, äläkä saavu tutkimukseen kipeänä tai jos sinulla on flunssan oireita.

Lue lisää

Magneettikuvauksen jälkeen?

Kun olet käynyt Seppämagneetin kuvantamispalveluissa, lähetämme kuvat automaattisesti kuvantamisportaaliimme. Voit tarkastella kuvia ja lausuntoja kuvaportaalissamme.

Lue lisää

Usein kysyttyä magneettikuvauksesta

Magneettikuvaukseen liittyy usein monia ennakkokäsityksiä ja joskus myös pelkoja.  Magneettikuvaus on kuitenkin turvallinen ja suhteellisen miellyttävä kokemus, jota ei ole syytä jännittää liikaa ennalta.

Lue lisää

Lue palveluistamme

Magneettikuvaus | Seppämagneetti

Usein kysyttyä magneettikuvauksesta

Miten magneettitutkimus tehdään? Magneettikuvauksessa käytetään apuna vahvaa magneettikenttää ja radioaaltoja. Tutkimuksen aikana maataan paikoillaan avarassa ja valoisassa putkimaisessa kuvauslaitteessa.

LUE LISÄÄ

Tutkimuksen jälkeen

Katso kuvia ja lausuntoja:
Potilaalle
Lääkärille

Kuvalevyn avausohje

Seppämagneetti Oy

  • Maanantai 8-19
  • Tiistai 8-19
  • Keskiviikko 8-19
  • Torstai 8-19
  • Perjantai 8-16
  • Lauantai Suljettu
  • Sunnuntai Suljettu

Ajanvaraus


Puhelin 014 5744 111

© 2021 Seppämagneetti Oy. All rights reserved. Kotisivut: Rotia PRKL Oy