Eturauhasen magneettitutkimus (KE1BG, KE1CG, KE1DG)

Magneettitutkimuksen avulla eturauhassyöpä voidaan löytää jo varhaisessa vaiheessa, mikä parantaa hoitomahdollisuuksia. Magneettitutkimus on myös huomattavasti biopsiaa miellyttävämpi ja tarkempi tapa toimenpiteitä aiheuttavien kasvaimien löytämiseksi.

Erittäin laaja eturauhasen magneettikuvaus auttaa myös mahdollisessa neulanäytteenoton kohdistamisessa, jolloin koepaloja voidaan ottaa merkittävästi vähemmän.

Voit varata ajan eturauhasen magneettitutkimukseen ajanvarausjärjestelmästämme tai soittamalla Seppämagneetin ajanvarausnumeroon.

Eturauhasen magneettitutkimus

Miten eturauhasen magneettitutkimukseen pääsee?

Jos olet jo ollut lääkäriin yhteydessä ja hän on kirjoittanut sinulle lähetteen eturauhasen magneettitutkimukseen, niin sinun tarvitsee vain varata aika Seppämagneetin sähköisestä ajanvarauksesta tai soittamalla palvelunumeroomme.

Mikäli sinulla ei ole vielä lähetettä, niin suosittelemme sinua olemaan ensin yhteydessä omaan lääkäriisi. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen, jolla pääset eturauhasen magneettikuvaukseen haluamanasi ajankohtana. Koska Seppämagneetin toiminta on erikoistunut magneettikuvaukseen, voimme tarjota sinulle ajan tutkimukseen hyvinkin lyhyellä varoitusajalla.

Huomioi, että eturauhasen magneettikuvausta ei voida tehdä, mikäli sinulla on sydämentahdistin, insuliinipumppu, lääkeainepumppu tai esimerkiksi metallisia sirpaleita silmissä. Jos epäilet soveltuvuutta magneettikuvaukseen, niin keskustele asiasta ensin lääkärisi kanssa. Voit kysyä ajanvarauksen yhteydessä mahdollisista rajoitteista myös meiltä suoraan.

Eturauhasen magneettitutkimukseen valmistautuminen

Seppämagneetilla tapahtuvaan eturauhasen magneettikuvaukseen ei tarvitse varautua ennalta mitenkään erityisesti. Tutkimuspäivänä voi syödä ja juoda normaalisti sekä käyttää tarvittavaa lääkitystä.

Saapuessasi tutkimukseen, henkilökuntamme antaa sinulle täytettäväksi esitietolomakkeen. Voit myös halutessasi tulostaa ja täyttää esitietolomakkeen ennen tutkimukseen saapumista. Mikäli haluat täyttää esitietolomakkeen paikan päällä, niin muista tulla riittävän ajoissa, jotta kerkeät täyttää lomakkeen. Hoitaja käy kanssasi läpi esitietolomakkeen ja tutkimuksen kulun ennen magneettikuvausta.

Ennen varsinaista eturauhasen magneettikuvausta, poista kaikki korut ja lävistykset ennen tutkimusta. Muista myös yleiset korona- ja hygieniasuositukset, äläkä saavu tutkimukseen kipeänä tai jos sinulla on flunssan oireita.

Mitä eturauhasen magneettitutkimuksessa tapahtuu?

Eturauhasen magneettitutkimus tapahtuu valaistussa kuvantamislaitteessamme, joka on miellyttävän tilava. Aluksi sinut asetellaan tutkimuspöydälle mukavaan asentoon, jonka jälkeen siirryt varsinaisen magneettitunnelin sisään. Kuvauksen ollessa käynnissä, on tärkeää rentoutua ja pysyä mahdollisimman paikallaan.

Kuvauksen aikana henkilökuntamme on sinuun yhteydessä ja huolehtivat tutkimuksen saumattomasta ja miellyttävästä etenemisestä. Sinulle annetaan kuvauksen ajaksi myös kuulosuojaimet, joista voi kuunnella musiikkia. Magneettikuvauslaitteesta lähtee kuvaushetkellä nakuttavaa ääntä, mutta kuulosuojaimien kanssa useimmat eivät miellä tätä erityisen häiritseväksi.

Eturauhasen magneettikuvaus kestää noin 30 minuuttia, jonka jälkeen henkilökuntamme ohjaavat sinut ulos tutkimushuoneesta.

Eturauhasen magneettitutkimuksen jälkeen

Kun eturauhasen magneettikuvaus on ohi, voit pukeutua ja palata normaaliin arkeen lääkärisi ja hoitohenkilökuntamme suositusten mukaisesti. Magneettikuvaus itsessään ei edellytä mitään jälkitoimia.

Eturauhasen magneettitutkimuksen tulokset käsitellään ja toimitetaan lähetteen mukaan sovitulla tavalla. Pääset myös itse katsomaan kuvia ja lausuntoja Seppämagneetin lausuntoportaalista.

Eturauhasen magneettitutkimuksen hinta

  • Eturauhasen erittäin laaja magneettikuvaus
  • 299,00 €

Varaa aika eturauhasen magneettitutkimukseen

Voit varata ajan eturauhasen magneettitutkimukseen soittamalla 014 5744 111 tai käyttämällä sähköistä ajanvarausjärjestelmäämme. Jos sinulla on jotain kysyttävää, niin soita meille, autamme mielellämme.

Sähköinen ajanvaraus

Jos sinulla ei ole lähetettä niin varaathan ajan soittamalla. Varatun ajan voi perua kustannuksitta kun peruminen tapahtuu viimeistään edellisenä vuorokautena ennen varattua aikaa.

Tervetuloa!

Tutkimuksen jälkeen

Katso kuvia ja lausuntoja:
Potilaalle
Lääkärille

Kuvalevyn avausohje

Seppämagneetti Oy

  • Maanantai 8-19
  • Tiistai 8-19
  • Keskiviikko 8-19
  • Torstai 8-19
  • Perjantai 8-16
  • Lauantai Suljettu
  • Sunnuntai Suljettu

Ajanvaraus


Puhelin 014 5744 111

© 2021 Seppämagneetti Oy. All rights reserved. Kotisivut: Rotia PRKL Oy