Magneettikuvaus (magneettitutkimus, MK/MRI)

Magneettikuvaus (MK/MRI) on erinomainen tutkimusmenetelmä sen kivuttomuuden, tarkkuuden ja turvallisuutensa vuoksi. Koska magneettikuvauksessa ei käytetä haitallista ionisoivaa säteilyä, siihen ei liity säteilyaltistusta, kuten röntgentutkimuksiin. Magneettikuvaus perustuu radioaaltojen ja magneettikentän hyödyntämiseen yhdessä ihmisessä olevan veden kanssa.

Magneettikuvan muodostamiseen käytetään kolmen eri tyyppistä magneettikenttää:

 • voimakasta staattista magneettikenttää
 • hitaasti muuttuvia magneettikenttiä ja
 • radiotaajuista magneettikenttää

Mitä magneettikuvauksessa voidaan tutkia?

Nykyaikaisessa magneettikuvauksessa voidaan tutkia monipuolisesti, luotettavasti ja turvallisesti kehon ja elimistön eri osia. Magneettikuvauksessa voidaan selvittää esimerkiksi nivelten, sisäelimien, selkärangan tai vaikkapa aivojen terveyteen ja toimintakykyyn liittyviä kysymyksiä.

Seppämagneetti Oy tarjoaa monipuolisen kokonaisuuden erilaisia magneettikuvaukseen liittyviä tutkimuksia. Alta löydät tarkemmin eriteltyä yksilöityjä magneettikuvaukseen liittyviä palveluitamme. Jos et ole varma mitä kuvausta olet etsimässä tai sinulla on jotain kysyttävää, niin soita meille, autamme mielellämme.

Milloin magneettikuvausta ei voi tehdä?

Magneettikuvausta ei voi tehdä Seppämagneetissa, jos sinulla on sydämentahdistin. Sisäkorvaimplantit ja insuliinipumput voivat olla myös este kuvaukselle. Näiden ja muiden mahdollisten esteiden takia asiakkaiden kannattaa ottaa meihin ensin yhteyttä ja selvitämme tapauskohtaisesti magneettikuvauksen mahdollisuuden. Jos vartaloon on lentänyt tapaturmaisesti metallia, on siitä keskusteltava aina henkilökunnan kanssa etukäteen. Magneettikuvausta ei myöskään suositella ensimmäisen kolmanneksen aikana raskaana olevalle.

Magneettikuvauksen hoitopolku Seppämagneetissa

 1. Käyt erikoislääkärin vastaanotolla ja saat lähetteen magneettikuvaukseen
 2. Varaat ajan tutkimukseen
 3. Sinut kuvataan ja radiologian erikoislääkäri kirjoittaa magneettikuvista lausunnon
 4. Kuvauksen tulokset hoitavalle lääkärille tai sinulle
 5. Palaat lähettävälle lääkärille kuuntelemaan tulokset ja niiden jatkohoidolliset seuraamukset

Jos sinulla on lähete ajanvaraukseen voit varata ajan nettiajanvarauksesta tai soittamalla. Jos lähetettä ei ole, varaa aika soittamalla.

Seppälääkäreillä on myös tavattavissa lääkäreitä, jotka voivat arvioida kuvaustarpeen ja oikean kuvausalueen
kanssanne. Kaikkien yksityisen puolen erikoislääkärien lähetteillä voi tulla kuvaukseen.

Varaa aika magneettikuvaukseen

Voit varata ajan eturauhasen magneettitutkimukseen soittamalla 014 5744 111 tai käyttämällä sähköistä ajanvarausjärjestelmäämme.

Jos sinulla on jotain kysyttävää, niin soita meille, autamme mielellämme. Jos sinulla ei ole lähetettä niin varaathan ajan soittamalla.

Varaa aika magneettikuvaukseen 

Jos sinulla ei ole lähetettä niin varaathan ajan soittamalla. Varatun ajan voi perua kustannuksitta kun peruminen tapahtuu viimeistään edellisenä vuorokautena ennen varattua aikaa. Jos sinulla on jotain kysyttävää, niin soita meille, autamme mielellämme.

Tervetuloa!

Lue palveluistamme

Prostata mri

Eturauhasen magneettitutkimus

Magneettitutkimuksen avulla eturauhassyöpä voidaan löytää jo varhaisessa vaiheessa, mikä parantaa hoitomahdollisuuksia. Magneettitutkimus on myös huomattavasti biopsiaa miellyttävämpi ja tarkempi tapa toimenpiteitä aiheuttavien kasvaimien löytämiseksi.

LUE LISÄÄ

Koko kehon magneettitutkimus

Koko kehon magneettitutkimus on seulontatutkimuksen tyyppinen magneettikuvauslaitteella suoritettava tutkimus, joka koostuu 5-8 erillisestä tutkimuksesta. Koko kehon kuvauksessa otettavat kuvasarjat ovat hieman nopeampia kuin kyseisten alueiden normaaleissa magneettitutkimuksissa.

LUE LISÄÄ
Magneettikuvaus Jyväskylä | Seppämagneetti

Nivelten ja lantion magneettitutkimukset

Magneettikuvaus on tehokas ja turvallinen tapa tutkia monipuolisesti liikuntaelimistön kuntoa ja terveyttä. Magneettitutkimus on erittäin luotettava kuvantamismenetelmä etenkin nivelrustojen ja jänteiden terveyttä arvioitaessa.

LUE LISÄÄ
Magneettikuvaus Jyväskylä | Seppämagneetti

Pään alueen magneettitutkimukset

Pään alueen magneettikuvaus on tehokas ja turvallinen menetelmä aivojen rakenteen ja erilaisten pään sisäisten sairauksien, kuten mahdollisten kasvainten ja verenkiertohäiriöiden tutkimiseen. Pään alueen magneettitutkimuksissa etsitään syitä esimerkiksi kuulon tai näön heikkenemiselle, muistihäiriöille ja pitkittyneelle päänsärylle.

LUE LISÄÄ
Magneettikuvaus Jyväskylä | Seppämagneetti

Selkärangan magneettitutkimukset

Selkärangan alueen magneettitutkimukset ovat hyvä ja turvallinen tapa selvittää kaularangan, lannerangan sekä rintarangan alueiden terveyttä ja toimintaa. Selkärangan alueen luusto, nikamat, hermosto sekä näiden mahdolliset muutokset näkyvät hyvin magneettikuvauksessa.

LUE LISÄÄ
Magneettikuvaus Jyväskylä | Seppämagneetti

Vatsan alueen magneettitutkimukset

Magneettikuvausta käytetään paljon vatsan alueen ongelmien selvittelyyn. Usein vatsaoireita selvitetään alkuun ultraäänellä. Mikäli siinä ei tule esille oireita selittävää voidaan edetä joko tähystystutkimuksiin (gastroskopia, kolonoskopia) tai vatsan magneettikuvaukseen.

LUE LISÄÄ

Tutkimuksen jälkeen

Katso kuvia ja lausuntoja:
Potilaalle
Lääkärille

Kuvalevyn avausohje

Seppämagneetti Oy

 • Maanantai 8-19
 • Tiistai 8-19
 • Keskiviikko 8-19
 • Torstai 8-19
 • Perjantai 8-16
 • Lauantai Suljettu
 • Sunnuntai Suljettu

Ajanvaraus


Puhelin 014 5744 111

© 2021 Seppämagneetti Oy. All rights reserved. Kotisivut: Rotia PRKL Oy