Koko kehon magneettitutkimus (Full body MRI, Whole body MRI)

Koko kehon magneettitutkimus on seulontatutkimuksen tyyppinen magneettikuvauslaitteella suoritettava tutkimus, joka koostuu 5-8 erillisestä tutkimuksesta. Koko kehon kuvauksessa otettavat kuvasarjat ovat hieman nopeampia kuin kyseisten alueiden normaaleissa magneettitutkimuksissa. Koko kehon magneettitutkimus sisältää kuvauksen kaulasta lantioon, mutta halutessaan tutkimukseen voi sisällyttää myös pään ja nivelien kuvausta.

Suorittamamme magneettitutkimus ei sisällä sydämen kuvausta, koska sydämen magneettitutkimus on ajallisesti pitkäkestoinen ja kallis erikoistutkimus. Sydämen terveyttä voi selvittää esimerkiksi Pt-Hertta laboratoriotutkimuksella, jota tekevät lähes kaikki laboratoriot.

Mitä koko kehon magneettitutkimuksella voidaan löytää?

Koko kehon magneettikuvauksella on mahdollista löytää kasvaimet hyvin varhaisessa vaiheessa, jolloin hoidon mahdollisuudet ovat myös paremmat. Tutkimuksella löydetään myös tulehduksia ja muita mahdollisia poikkeavuuksia kehosta.

Kaulan alue: Muutokset nenä- ja poskionteloissa, imusolmukkeiden ja kilpirauhasen poikkeavuudet.

Vartalon alue: Munuaisten, maksan, pernan, sappirakon, haiman, virtsarakon, munasarjojen(naiset), kohdun(naiset) ja eturauhasen(miehet) tilanne kasvainten, tukkeumien ja tulehdusten osalta.

Selkäranka: Mahdolliset kasvaimet

Optiot

Pään alue: Aivomuutokset, kasvaimet, merkit aiemmista aivohalvauksista, aivoverenkierron häiriöt, aivovaltimoiden rakenteelliset muutokset

Nivelet: Nivelten kulumat, nivelsidevauriot, kierukkavauriot

Selkäranka: Ahtaumat, välilevyjen kulumat ja hermopinteet

Kenelle koko kehon magneettitutkimus sopii?

Tutkimus sopii kaikille, jotka haluavat selvittää terveydentilaansa tarkemmin. Ei siis tarvitse olla mitään oireita eikä tutkimukseen tarvita lääkärin lähetettä.

Tutkimushintaan kuuluu erikoislääkärin etävastaanotto, jossa lausunnot ja mahdolliset laboratoriotulokset tulkitaan sinulle ja ohjataan tarvittaessa jatkohoitoon tai -tutkimuksiin.

Koko kehon magneettitutkimus Seppämagneetissa

Seppämagneetti toteuttaa koko kehon magneettikuvauksia nykyaikaisella ja miellyttävällä laitteistolla.  Alta löydät esimerkin koko kehon magneettikuvauksen etenemisestä Seppämagneetissa:

 1. Varaa aika tutkimukseen puhelimitse tai paikan päällä. Tällöin varmistetaan, että tutkimus voidaan suorittaa ja vastataan kysymyksiisi
 2. Saavu paikalle noin 30 min ennen varattua kuvausaikaa, täytä terveystietolomake ja magneettihoitaja haastattelee sinut.
 3. Varsinainen kuvaus kestää 70-90 minuuttia riippuen sisälletyistä tutkimusalueista (esimerkiksi kokovartalo + pää ja aivovaltimot kestää 80 minuuttia)
 4. Radiologian erikoislääkäri lausuu kuvat parin päivän sisällä kuvauksesta
 5. Käy läpi lausunnot ja mahdolliset laboratoriotestien tulokset erikoislääkärin kanssa tutkimuksen hintaan sisältyvällä etävastaanotolla. Lääkäri ohjaa tarvittaessa jatkotutkimuksiin mikäli aihetta siihen on.

Kuvat ja lausunnot ovat nähtävilläsi kuvaportaalissamme, saat halutessasi kuvat myös levyllä mukaasi. Yhdistämme kuvat myös suureksi kokovartalokuvaksi.

Koko kehon magneettitutkimuksen hinta

Koko kehon magneettikuvaus Seppämagneetilla maksaa 872 €

Optiot*

 • Pää ja aivovaltimot +189 €
 • Nivelet +149 €/nivel
 • Koko selkäranka +219 €

*Jotta kuvausaika ei venyisi epämukavan pitkäksi, suosittelemme ottamaan vain maksimissa kaksi kuvausoptiota kokovartalotutkimuksen lisäksi.

Varaa aika koko kehon magneettitutkimukseen

Voit varata ajan koko kehon magneettitutkimukseen soittamalla 014 5744 111 tai vierailemalla paikan päällä. Jos sinulla on jotain kysyttävää, niin soita meille, autamme mielellämme.

Tervetuloa!

Magneettikuvauksen jälkeen

Katso kuvia ja lausuntoja:
Potilaalle
Lääkärille

Kuvalevyn avausohje

Seppämagneetti Oy

 • Maanantai 9-17
 • Tiistai 10-18
 • Keskiviikko 10-18
 • Torstai 9-17
 • Perjantai 9-16
 • Lauantai Suljettu
 • Sunnuntai Suljettu

Ajanvaraus


Puhelin 014 5744 111

© 2021 Seppämagneetti Oy. All rights reserved. Kotisivut: Rotia PRKL Oy