Eturauhasen magneettitutkimus

Tiesitkö, että eturauhasyöpä on miesten yleisin syöpä Suomessa? Suomen syöpärekisterin mukaan eturauhasyöpään sairastuu reilu 5000 miestä vuosittain.

Varhaiset diagnoosit

Magneettitutkimuksen avulla eturauhassyöpä voidaan löytää jo varhaisessa vaiheessa, mikä parantaa hoitomahdollisuuksia. Magneettitutkimus on myös huomattavasti biopsiaa miellyttävämpi ja tarkempi tapa toimenpiteitä aiheuttavien kasvaimien löytämiseksi.   Erittäin laaja eturauhasen magneettikuvaus auttaa myös mahdollisessa neulanäytteenoton kohdistamisessa, jolloin koepaloja voidaan ottaa merkittävästi vähemmän.

“Tut­kimus osoittaa kiis­tatta magneet­ti­ku­vauksen merki­tyksen koepa­lojen ot­toa edel­tä­vässä ris­kin arvioin­nissa, kun epäillään etu­rau­has­syöpää. Se osoittaa myös näyt­teiden yli­voi­maisen osu­ma­tark­kuuden ny­kyiseen stan­dar­di­me­ne­telmään verrat­tuna.”

Lääkärilehti 22/2018

Luotettavuus

Magneettitutkimuksen antama negatiivinen tulos on luotettava, jos muu diagnostiikka tai oireet kuitenkin viittaavat eturauhasyöpään on suositeltavaa hakeutua urologille tarkempiin tutkimuksiin

Tutkimuksen kulku

Saatuasi erikoislääkärin lähetteen varaa aika eturauhasen magneettitutkimukseen puhelimella tai verkossa. Ennen tutkimusta on hyvä olla syömättä ja juomatta noin 4 tuntia, saavu paikalle noin 15 min ennen tutkimuksen alkua, erittäin laaja eturauhasen magneettitutkimus kestää noin 30 minuuttia ja tutkimuksen aikana laskimoon laitetaan varjoaine. Tutkimuksen jälkeen voi syödä ja juoda normaalisti, kuvat ja lausunto tulevat näkyviin portaaliimme yleensä 24h:n sisällä kuvauksesta josta näet tulokset itse ja urologisi näkee ne.

Seppämagneetissa erittäin laaja eturauhasen magneettikuvaus maksaa 289€ erikoislääkärin lähetteellä kela-korvauksen jälkeen.

Ajan voit varata soittamalla 014 5744 111 tai verkkoajanvarauksesta

 

Lisätietoa:

Diagnostic accuracy of multi-parametric MRI and TRUS biopsy in prostate cancer (PROMIS): a paired validating confirmatory study

Magneet­ti­kuvaus valtaa alaa etu­rau­has­syövän diagnos­tii­kassa

Säästääkö magneettikuva eturauhasen biopsialta?

Eturauhasen koepalan ottoa edeltävän magneettikuvauksen vaikutus eturauhassyövän primääridiagnostiikkaan

Eturauhassyövän seulonta on syytä aloittaa Suomessa

Sitkeys eturauhasen suhteen kannatti

Magneettikuvauksen jälkeen

Katso kuvia ja lausuntoja:
Potilaalle
Lääkärille

Kuvalevyn avausohje

Seppämagneetti Oy

  • Maanantai 9-17
  • Tiistai 10-18
  • Keskiviikko 10-18
  • Torstai 9-17
  • Perjantai 9-16
  • Lauantai Suljettu
  • Sunnuntai Suljettu

Ajanvaraus


Puhelin 014 5744 111

© 2021 Seppämagneetti Oy. All rights reserved. Kotisivut: Rotia PRKL Oy